линейка34-годишна жена със сърдечен проблем почина в двора на благоевградската болница при прехвърлянето й от една линейка в друга, предаде БГНЕС. Починалата имала сърдечен проблем и трябвало да бъде транспортирана до София.

Преди няколко месеца ладата жена, страдаща от сърдечно заболяване посетила столична клиника и й била поставена изкуствена клапа на сърцето. Вчера вечерта тя внезапно се почувствала зле. Съпругът се обадил на Спешна помощ, но понеже линейката не идвала, той я откарал до болницата в Сандански с личния си автомобил.

Лекарите установили, че поради проблем с изкуствената клапа, белият й дроб започнал да се пълни с кръв. Било решение младата жена да бъде транспортирана за София. Поради организацията на Спешната помощ, линейката от Сандански има право да транспортира пациенти само до ЦСМП-Благоевград, където се прехвърля на автомобил на местната бърза помощ.

Въпреки тежкото състояние на жената, медиците изпълнили стриктно процедурата и малко след полунощ пред спешното отделение в Благоевград пациентката трябвало да бъде прехвърлена от една линейка в друга. При свалянето й от медицинския автомобил, обаче, тя изпаднала в клинична смърт и даже усилията на пристигналия реаниматор не могли да я върнат към живот.

Разбрали за смъртта, шокираните близки на починалата с писъци нахлули в реанимацията, което наложило намесата на охраната.

Починалата няма деца заради тежкото си сърдечно заболяване. По непотвърдена информация, в края на този месец тя е трябвало да постъпи за втора операция в клиника в София.