Мнима инкасаторка на "Софийска вода" беше задържана в столицата, благодарение на бързата реакция на трима младежи. Жената се опитала да обере 82-годишна софиянка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От полицията поясниха, че в четвъртък 60-годишната Т.Б спряла възрастна жена на улицата в центъра на София. Тя се представила за инкасаторка и поискала да засече водомерите в жилището. Стопанката я пуснала и дори я почерпила. На изпращане гостенката поискала номера на домашния телефон за връзка и двете се разделили.

Минути по-късно жената забелязала, че от входната врата липсвали ключовете. Тя обаче не подала сигнал в полицията, тъй като си помислила, че ги е сложила някъде и ще ги намери.

На следващия ден "инкасаторката" се обадила по телефона на възрастната жена и й казала, че е надплатила 80 лева за потребена вода, които може да получи, ако отиде в пощенския клон. Като чула добрата новина, 82-годишната жена веднага се отправила към близката поща и едва там разбрала, че е излъгана.

Веднага се сетила и за липсващите ключове, бързо се върнала вкъщи, където намерила открехната входната врата, а от чантата й липсвали 100 лева. Когато излязла на улицата, видяла служителката на „Софийска вода" да тича. Измамената се развикала, а трима младежи се отзовали и задържали измамницата и я предали на полицията.