Управителите на оздравителен комплекс и ресторант в Павел баня са задържани за длъжностно присвояване, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

Оздравителният балнеолечебен комплекс в Павел баня е еднолична държавна собственост. Вчера там е проведена полицейска операция, ръководена от Районна прокуратура - Казанлък, съобщи Радио Стара Загора.

При проверка в кухнята и складовите помещения на ресторанта към комплекса са намерени и бракувани около 100 кг храни - месо, риба и колбаси - с изтекъл срок на годност.

Продуктите се били предназначени и използвани за консумация от граждани, настанени по програми на НОИ, както и за клиенти на ресторанта на свободна консумация.

В заключено помещение в складовата база към ресторанта е намерено допълнително голямо количество хранителни продукти - консерви, подправки, брашно, олио и др. с неустановен произход, производител и срок на годност.

При извършена проверка на рецепцията в хотелската част на комплекса е констатирано, че в него са настанявани лица, без да заплащат за ползваните услуги.

Установено е, че директорът на комплекса - 56-годишен мъж от Самоков и управителката на ресторанта - 47-годишна жена от Велико Търново многократно са присвоявали пари и вещи, държавна собственост - връчени им да ги пазят и управляват.

Двамата са задържани за 72 часа и им е повдигнато обвинение, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Има опасност двамата задържани да извършат и други престъпления и затова е внесено предложение за постоянна мярка "задържане под стража".