"Интересно е да се установи как материалите, намерени в кофата за боклук, са били съхранявани и как са попаднали там". Това заяви шефът на ВКС Лозан Панов по повод информацията, че голямо количество документи, част от които са свързани с казуса КТБ, са унищожени и изхвърлени от столичното следствие.

След откритите материали и изявлението на следовател започна проверка на Етичната комисия към ВСС във връзка с твърденията на следователя Бойко Атанасов за „шпицкомандата” в прокуратурата.

Припомняме, че в интервюта за различни медии в последните дни следователят в Столичния следствен отдел при Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов разкри, че група от прокурори действа по "шпицкомандите" на главния прокурор и притиска политици. Самият той е участвал в такива "шпицкоманди". Групата била създадена по разпореждане на Сотир Цацаров и действала на прякото му подчинение.

Очаква се на 7 март Атанасов да даде обяснение пред комисията. Според Панов изнесената информация сочи обезпокояващи обстоятелства и следва да бъде проверена. Въз основа на това, което Атанасов ще каже пред Етичната комисия, е възможно проверката да се разшири, смята още Панов.

По повод самоубийството на съдия Цветан Ценов председателят на ВКС бе лаконичен. "Не познавам колегата, но разбрах, че е бил добър юрист", коментира шефът на ВКС. По този случай също тече проверка, като Панов се надява тя да даде резултат. Той призова да не се спекулира с темата.