От Министерски съвет предлагат за ратификация в Народното събрание Споразумението за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" за въвеждането на тол системата.

Помагат на АПИ за въвеждането на тол системата

Помагат на АПИ за въвеждането на тол системата

Международната банка за възстановяване и развитие ще помага с експертизи

Подписаният договор предвижда Международната банка за възстановяване и развитие да даде експертиза за успешното изпълнение на проекта "Проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка)".

Повечето българи искат тол система

Повечето българи искат тол система

69,7% - по-справедливо е тежкотоварните камиони да плащат за изминато разстояние

За да може да даде експертиза, финансовата институция ще контролира качеството на внедряването на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

Експертите от банката ще помагат в надзора и тестването на цялата изградена електронна система.

От своя страна Международната банка за възстановяване и развитие ще бъде консултант при изготвянето на анализ и определянето на тарифите за таксуване и обхват на мрежата.

Тол системата тръгна

Тол системата тръгна

Николай Нанков: Златото на България е геостратегическото положение