В столична автошкола липсват първични счетоводни документи и касова наличност. Това установиха разследващи при съвместни действия на МВР, НАП и прокуратурата, съобщиха от МВР.

Курсистите се записвали за обучение в чрез интернет-платформа на търговско дружество. Плащанията се извършвали на място в офиса на дружеството, срещу които те получавали касов бон или квитанции на името на автошколата. След това събраната сума се носела на ръка лично от управителя на дружество с ограничена отговорност на съответната автошкола.

Експертите от НАП са съставили протокол за констатираното нарушение. Компетентните институции правят допълнителни проверки на автошколата.

Същевременно служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) са връчили на управителя на търговското дружество принудителна административна мярка, свързана с предишна проверка, извършена в средата на месец юли.

Припомняме, Николай Колев - Босия гладува 81 дни с искане да се прекрати корупцията в автомобилната администрация, да спре издаването на фалшиви шофьорски книжки, което увеличава жертвите на катастрофи.

По негови сигнали беше сформирана временна парламентарна комисия. Един от съмишлениците на Босия - Вихрен Михаелов, обясни, че Колев не е убеден, че се работи по въпроса и депутатите изопачавали полуистини.

Бившият служебен премиер Ренета Инджова искаше да бъдат предупредени чуждите дипломати, че тук се издават фалшиви свидетелства за правоуправление.