Вече четвърта седмица Николай Колев-Босия е в гладна стачка срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки по схема на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта.

Днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева извика спешен екип от правителствена болница да наблюдава състоянието му. Вчера няколко десетки граждани подкрепиха Босия пред парламента, като се стигна дори и до напрежение с полицията.

Поддръжници на Николай Колев - Босия препречиха пътя на депутатите
Обновена

Поддръжници на Николай Колев - Босия препречиха пътя на депутатите

Протестират срещу незаконното издаване на шофьорски книжки

Подкрепете Босия в битката му с напълно справедливи искания. За това призоваха на пресконференция в БТА неговите приятели и поддръжници - Вихрен Михайлов, адвокат Диньо Бозаджиев, Кирил Чуканов, Манол Глишев, Захаринка Истаткова.

"Бачо Кольо има нужда не от лайкове, а от човешки тела", призоваха те, за да може да се окаже гражданския натиск, така че исканията на Николай Колев да бъдат изпълнени.

Караянчева отсече: Босия не трябва да умре

Караянчева отсече: Босия не трябва да умре

Гневни, но не гладни хора го тласкат към нови крайности и аплодират пътя му към смъртта

Протестът на Николай Колев - Босия е насочен от вече три години срещу корупцията в агенция "Автомобилна администрация", която позволява неграмотни и неможещи хора да получат шофьорски книжки и да станат убийци на пътя. Протестът на Босия е срещу цялата корупционна схема в Автомобилна администрация, която също така позволява на доказано корумпирани чиновници да се връщат на работа безнаказано, изтъкнаха поддръжниците му.

Именно това нагло възстановяване и безнаказаността доведоха Николай Колев-Босия до настоящата му гладна стачка. Става въпрос за човек, провел с успех гладна стачка още против комунистическите власти в края на техния режим през 1988-89 г.

Днес той не е нито на същата възраст, нито в същото физическо състояние, макар че волята му е все така силна. Животът на Николай Колев-Босия е пряко заплашен - и то не по негова вина, а от престъпното бездействие на отговорните лица в Министерството и Агенцията, заяви Вихрен Михайлов, който иронично се представи като един от лумпенизираните, баща на три деца, глава на семейство, който и работи.

Михайлов припомни, че битката си Николай Колев - Босия води вече три години и след като е изчерпал всичките си възможни средства е предприел гладната стачка.
Хвърлянето на домати по сградата на Народното събрание е еманация на безсилието срещу бездейстието на институциите, според Вихрен Михайлов, както сега това е и гладната стачка.

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

На ход са институциите, пише във Фейсбук Румен Радев за искането да не се купуват шофьорски книжки

Бачо Кольо иска отговорност, той не иска нито привилегии, нито пенсии, нито известност. Иска отговорност от държавата и институциите за хилядите избити по пътищата на България, обясни Михайлов.

Захаринка Истаткова от БОЕЦ също подкрепи протеста на Босия и заяви, че организацията застава зад основателните му искания.

Манол Глишев подчерта, че Николай Колев е един обикновен 67-годишен човек, който вече 24 дни гладува, за да привлече вниманието върху един напълно реален проблем.

Това не трябва да остане безнаказано и незабелязано. Той си е избрал една конкретна схема, срещу която протестира.

Но съществуват още десетки и стотици други корупционни схеми, каза Глишев.

Българската държава в лицето на висшите служители, министри, чиновници - непрекъснато убива български граждани и никой не говори за това. Един обикновен човек протестира, щото няма други средства, протестира срещу мълчанието и бездушието, обясни Глишев и изрази възмущението си, че до този момент нито един от депутатите не се е спрял до Николай Колев, за да го попита дори за какво е неговият протест.

Манол Глишев напомни и че едно от исканията на Босия е оставката на министър Ивайло Московски.

Според Глишев има проблем с личността на министър Московски - не би трябвало да е министър и по една дълбоко лична причина - загубата на сина му, за която и лично министърът има вина.

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Осигурил си е инвалиден стол, скоро нямада може да ходи…

"Смятаме че трябва да го подкрепи цялата българска нация", заяви Манол Глишев.

Кирил Чуканов напомни, че Николай Колев иска да разкъса завесата на българското обществено бездушие.

"Начинът, по който се управлява държавата, е престъпен, тя се управлява от престъпници, а истината ще ви направи свободни", заяви Чуканов.

Магистрали за милиарди у нас сеят смърт, а властта не знае защо

Магистрали за милиарди у нас сеят смърт, а властта не знае защо

Тежките катастрофи не се анализирали