Временната комисия продължава да нищи сигналите на Николай Колев - Босия. В началото на заседанието бяха прочетени докладите за заловените 15 души, уличени в даване на свидетелства за управление на автомобили на неграмотни хора.

По време на заседанието стана ясно, че прокурор Иван Гешев е посочил още тогава, че става дума за организирана престъпна група, която застрашава националната сигурност.

Те са арестувани през 2017 г., посочи Вихрен Михаелов - един от съмишлениците на Босия. Тези хора са били на постовете си в министерството през целия мандат на икономическия министър Ивайло Московски.

Босия с ултиматум - до утре решение за оставката на Московски

Босия с ултиматум - до утре решение за оставката на Московски

Стачката на Босия зависи от депутатските решения

"Това обхваща почти трите мандата на Московски", акцентира Михаелов. Затова Босия протестира, за да насочи вниманието към ролята на г-н Московски, заяви съмишленикът му.

"Колев не е убеден, че се работи по въпроса", поде Михаелов, по думите му депутатите изопачавали полуистини.

Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия
Обновена

Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия

Днес е 34-тия ден от обявената от Николай Колев-Босия гладна стачка

В понеделник в 17:00 часа ще има национален протест, заяви друг съмишленик на Босия. Часовникът цъка в тази зала, в тази комисия и може би за цялото Народно събрание, заплаши той. По думите му това е последният шанс парламентаристите да застанат на правилната страна.

В понеделник ще се проведе протест в подкрепа на Босия, протест на майките на деца с увреждане, протеста срещу Истанбулската конвенция, заяви съмишленикът на Колев.

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

МВР-шефът призова Босия да прекрати гладната си стачка

"Предупреждавам ви най-приятелски, обърнете внимание на Босия", ядоса се той. Той иска в парламентарна република, парламентът да решава, а не Министерски съвет.

Мъжът връчи и писмено искане към ГЕРБ и към ОП да подкрепят оставката към мин. Ивайло Московски.