Не случайно се занимаваме с козичките и овцете. Това обяви силовият министър Валентин Радев на редовния си брифинг. При създаването на МВР ветеринарната дейност била поверена на силовото ведомство.

Министърът е доволен, че по време на ръководството на ЕС няма инциденти. 1400 полицаи са участвали във връщането на деца в училищна среда. 22000 са върнати в школото. Има наплив на кандидат служители на реда, доволен е ресорният министър.

Спад с 12,7% на пътните травми от началото на годината отчете той. Радев иска нестандартни идеи за справяне с катастрофите на пътя. По-малко загинали иска министърът. 4702 са ранените при ПТП. Това число смущава силовият министър.

Над 3 милиона лева са отделени за справяне с наводненията. За чумата той увери, че МВР всячески е подпомогнало БАБХ. Надяваме се, че сме изпълнили задачата коректно, сподели министърът.

Животновъдите в Ямболско продължават да търпят загуби заради чумата

Животновъдите в Ямболско продължават да търпят загуби заради чумата

Животновъдите търпят загуби

Валентин Радев се похвали, че са въведени правила за интеграция на мигрантите. Няма да приемаме мигранти срещу заплащане, успокои МВР шефът.

248 досъдебни производства са образувани за насилие над животни.

10 000 евро е платило МВР за обучение на двама служители от зоополицията в Холандия. Сега своя опит те ще предадат на колегите си.

Предлагат МС да отпусне над 3 млн. лева за последиците от дъждовете

Предлагат МС да отпусне над 3 млн. лева за последиците от дъждовете

И път Тетевен - Гложене е с наводнени участъци от пътното платно и свлечени земни и скални маси