Съществуващите проблеми са много и сложни за решаване, но няма да пожалим сили да направим необходимото и да начертаем правилната посока, в която да се развива Министерството на вътрешните работи. Това е уверил служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов по време на среща с представители на седемте синдиката в МВР.

Узунов е уверил още, че ще работи за утвърждаване на авторитета, честта и достойнството на служителите на МВР и изцяло в услуга на гражданите при спазване върховенството на закона.

От пресцентъра на силовото ведомство информират, че по време на срещата е обсъдена административната реформа, която влиза в сила от 1 февруари. Своите становища са изразили синдикалните представители. Ръководството на министерството пък ги е запознало с предприетите незабавни действия и предложените решения. То е заявило желанието си за ефективно взаимодействие със седемте организации и съвместна работа в интерес на служителите.

Срещата с представителите на седемте синдиката в МВР е инициирана от министър Пламен Узунов. Това са Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националният синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение "Синдикат на служителите в МВР", Сдружение синдикален алианс "Сигурност", Сдружение "Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец", Националният полицейски синдикат и Национален синдикат "Полиция" - Хасково.

По време на срещата Узунов е представил екипа, с който ще ръководи ведомството до провеждането на изборите.