Съставът на политическия кабинет е изцяло експертен - с опит в МВР и познания за спецификата на системата. Това увери служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов, който се срещна с ръководния състав на ГД "Национална полиция" и ГД "Борба с организираната престъпност".

Министърът представи екипа си - тримата заместник-министри и началника на кабинета.

На срещата присъстваха и директорите на главните дирекции гл. комисар Христо Терзийски и гл. комисар Ивайло Спиридонов, техните заместници, началниците на отдели и сектори, съобщават от ведомството.

От министерството допълват, че срещите са част от предприетия от вътрешния министър подход за по-директен контакт със служителите, в който свободно да се коментират всички теми, свързани с работата на структурите.

Узунов очерта основните приоритети на ведомството и свързаните с тях конкретни задачи. Той увери категорично, че ръководството на ведомството ще отстоява интересите на служителите и ще работи за издигане на авторитета на професията.

Темата за административната реформа също бе засегната в разговорите. Реформата влезе в сила от 1 февруари. Бе обяснено какви действия предприема ръководството на МВР в търсене на компенсаторни механизми, за да бъдат преодолени противоречията в реформата.

Пламен Узунов благодари на служителите от двете главни дирекции за упорития труд. Той им пожела да си поставят високи цели, за да постигнат и високи резултати.