Полицейска операция беше извършена в столицата по линия улични грабежи, наркоразпространение и обявени за издирване лица. Задържани са 7 лица, обявени за общодържавно издирване, разкрити са 5 престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поредна специализирана полицейска операция на територията на столицата бе проведена през изминалата нощ. Целта бе превенция на улични грабежи и наркоразпространение, както и установяване на лица, обявени за общодържавно издирване.

От 18 до 24 часа, в продължение на 6 часа, 184 служители на реда са проверили 787 обекта, паркове и градинки, спирки на градския транспорт, междублокови пространства и районите край 109 училища.
Установени са 39 лица от криминалния контингент и 18 живеещи в София без адресна регистрация.

Задържани са седем лица, обявени за общодържавно издирване. В резултат на операцията са разкрита няколко престъпления - грабеж, кражби, хулиганство и разпространение на наркотици.

В Седмо РУМВР е задържан 25-годишен криминално проявен, от когото са иззети полиетиленов плик с бял прах, определен чрез полеви тест като амфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Припомняме, преди два дни при подобна операция на столичните полицаи бяха установени 11 лица обявени за общодържавно издирване и разкрити над 20 престъпления.