От МВР уверяват, че са засилили мерките за сигурност в цялата страна. Масови проверки трябва да има по летища, автогари и жп гари, докато жандармерия е разположена в курортите и местата, където се очаква да има струпване на много хора за новогодишните празненства.

Според вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова конкретна заплаха за България нямало. Бъчварова призова гражданите да бъдат особено бдителни и да подават сигнали за съмнителни багажи и хора, които забележат.

Жълта степен на готовност у нас след терористичния акт в Германия

Жълта степен на готовност у нас след терористичния акт в Германия

Службите нямат данни за подготвян терористичен акт на територията на страната.

Под специална охрана са и площадите на градовете у нас, където тази вечер предстои да бъдат проведени Новогодишните концерти.

В София площад "Александър Батенберг" ще бъде ограден с тежка техника на жандармерията, а в околните улици ще е пълно с полиция.

"Направен е анализ на начина на извършване на терористичния акт в Берлин. С оглед на това, ще предприемем и допълнителни мерки - с тежка техника, със заграждения, да не допуснем възможност за скоростно навлизане на транспортни средства на площада, където ще бъдат събрани гражданите. Ние това, между другото, го правим от много време, черпейки опит от такива случки. Ще бъде ангажиран допълнително полицейски ресурс", увери шефът на столичната полиция Младен Маринов.