Полицаи от Ямбол и Пловдив са иззели над 50 000 къса контрабандни цигари и 9 кг насипен тютюн. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Нелегалната стока е открита в хода на операции за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с акцизни стоки, които са проведени през изминалите два дни.

1 кг нарязан тютюн без бандерол е иззет при проверка на лек автомобил близо до Елхово. Колата е на 32-годишен ямболлия. Тютюнът бил пакетиран в два найлонови плика. Продавач пък държал 0,250 кг безакцизен тютюн в търговски обект в село Генерал Инзово. Вчера полицаите спрели на магистрала „Тракия” лек автомобил, шофиран от 44-годишен пловдивчанин. При проверката, в багажника те се натъкнали на 3 мастербокса цигари – 30 000 къса без акцизен бандерол. От друга кола на магистралата били иззети още 340 къса контрабандни цигари.

174 къса саморъчно свити цигари с тютюн и 1,400 кг насипен тютюн без бандерол били иззети от дома на 44-годишен мъж в Ямбол. При проверка на млад мъж, униформените установили, че държи у себе си 0,350 кг тютюн.

От пресцентъра на вътрешното ведомство допълват, че близо 19 000 къса контрабандни цигари и 6 кг нарязан тютюн без български бандерол са иззети в хода на поредната акция, проведена от пловдивски полицаи. Нелегалната стока била открита в различни търговски обекти и частни адреси на територията на областния център и региона.

По случаите са образувани бързо производство и 8 проверки, посочват от полицията.