В МВР имали информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри пред Нова началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров.

"Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", посочи Димитров.

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Назначават още едно вещо лице по делото заради многото работа

Полицаят коментира и новата практика за издирване на престъпници на МВР. Припомняме, МВР пуска в социалните мрежи снимки и информация за издирваните лица, за които има влязла в сила присъда.

"Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност - било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те", обясни Димитров.

Припомняме, един от издирваните от МВР - Красимир Тончев, видя публикацията на МВР за себе си и остави на властите телефон за връзка. Оказа се, че друг издирван е в затвора.

Издирван "се обади" на СДВР през фейсбук профила им

Издирван "се обади" на СДВР през фейсбук профила им

На профила на СДВР - София гражданите могат да разгледат снимките на издирваните осъдени лица

Припомняме и че поводът за действията на МВР за установяването на издирваните лица, за които има осъдителни присъди, започнаха след случая с Росен Ангелов, който извърши шесторно убийство в Нови Искър. Оказа се, че Ангелов се укрива от правосъдието 9 години.

Болното правосъдие в издирване на справедливост

Болното правосъдие в издирване на справедливост

Над 500 престъпници с ефективни присъди се укриват и това е само половината информация. Окончателните данни се очакват в началото на февруари