В края на миналата година е станало ясно, че Арабаджиеви се укриват в имот на територията на Испания, собственост на приближен на Брендо - Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа. Същият е разследван от швейцарските власти за пране на пари и трафик на кокаин.

По времето, когато Арабаджиеви са били във Франция, френските власти не са ги открили, а българската страна не е имала правомощия да ги издирва там. Това обясни пред БНТ заместникът на главния прокурор Иван Гешев.

Арабаджиеви арестувани в Кабрера де Мар

Арабаджиеви арестувани в Кабрера де Мар

Българинът, в чийто дом са арестувани, се издирва от швейцарските власти

В началото на януари е била изготвена европейска заповед за претърсване на жилището, допълни той. Самият факт, че се намират там, говори за умишлено укриване, предполага Гешев.

Спецпрокуратурата последните години се изправя срещу хора с влияние и пари, а тези хора ще направят всичко възможно да се защитят, разкри Гешев.

По думите му освен адвокатска помощ те използват способи като очерняне на магистрати, медийни атаки и това било нормална стратегия. Категорично е, че хората се притесняват от държавата, след като се крият.

Компютърни конфигурации, телефони, документи на хартия ще бъдат събрани като доказателства от испанските власти.

Маринов убеден: бързо или бавно МВР ще хване Арабаджиеви

Маринов убеден: бързо или бавно МВР ще хване Арабаджиеви

Всичко нужно било извършено