Разградчанката Шехризаде Хасанова, ударила учителката на сина си, се призна за виновна.

Районната прокуратура в Разград е внесе в съда споразумение по делото срещу 57-годишната Шехризаде Хасанова, съобщава БНР. Припомняме, първоначално от обвинението обявиха, че майката може да получи и до 3 години затвор.

Хасанова е с повдигнати две обвинения – за причиняване на лека телесна повреда на учител по повод изпълнение на работата му и за едро хулиганство.

Тя се е споразумяла с държавното обвинение, като е признала вината си по двете обвинения. Прокуратурата предлага наказанието за Шехризаде Хасанова при това положение да бъде 1 година условно по първото обвинение, а по второто – 6 месеца. Така тя би получила присъда с по-тежкото наказание от 1 година условно и обществено порицание.

Припомняме, на 15 март Хасанова нахлу в основноно училище „Н.Икономов” в Разград, където учел синът й.

Пред класната стая влязла в спор с 58-годишната учителка Румяна Мартинова заради поведението му, тъй като преподавателката била направила няколко забележки на детето да не я цели с топче, а после и прибрала хилката за тенис и топката на момчето.

Родителката на момчето дошла да прибере всъщност именно хилката на сина си, но вместо да изслуша преподавателката, започнала да обвинява учителката, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа.
Шехризаде Хасанова обиждала 58-годишната учителка, а накрая я удари по лицето пред колеги и ученици.

Първоначално Хасанова отричаше да е удряла преподавателката, после се съгласи, че я е блъснала.