Обвиняват 57-годишен мъж, заканил се да убие свой съсед заради паркиране, съобщиха от Пловдивската районна прокуратура. Обвинителният акт е спрямо Петко П. От Хисаря

Обвиняемият Петко П. живеел в гр. Хисаря и от години бил в лоши отношения с един от съседите си. На 18 юни 2016 г. пострадалият П.Б. паркирал лекия си автомобил на празна поляна до улицата. Там живеел той и неговия съсед - обвиняемия Петко П. Като видял, че оставя колата си на това място, обвиняемият излязъл и казал на П.Б. да я махне, защото бил спрял в имота му.

П.Б. му отговорил, че мястото не е негово и се прибрал в дома си. Минути по-късно обвиняемият Петко П. с нож в ръка тръгнал към дома на съседа си. Той влязъл през незаключената дворна врата, насочил се към П.Б. и му заявил: "Ей, сега, ще ти отрежа главата! Ще те махна от тоя свят, ще те заколя".

Заканите предизвикали основателен страх у П.Б., който успял да хване дясната ръка на обвиняемия и да го избута на улицата. След това заключил вратата. Обвиняемият Петко П. продължил да крещи на улицата и да призовава съседа си да излезе, "за да му отреже главата".

Малко по-късно обвиняемият Петко П. видял съпругата на П.Б. на улицата, приближил се към нея и й казал: "Извикай мъжа ти да излезе, за да му отрежа главата". Той отново се опитал да влезе в двора, но не успял.

Едва след това е подаден сигнал в полицията. По време на разпитите при досъдебното производство, обвиняемият Петко П. не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.