Районна прокуратура - Варна предаде на съд 32-годишен мъж, обвиняем за това, че в продължителен период от време, извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и характеризиращи се с изключителен цинизъм. Престъплението е класифицирано по чл. 325, ал. 2, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

В периода от октомври до 14 ноември 2022 година А.Т. бил засечен няколко пъти да показва половия си член и да се самозадоволява в автомобила си. Мъжът паркирал на различни места, в повечето случаи в близост до детски градини и ясли в централната част на града.

Действията се развивали денем и когато А.Т. забележел преминаваща по улицата жена, умишлено свалял прозореца на автомобила, усилвал музиката и започвал да мастурбира. В една от ситуациите потърпевшата жена направила забележка на 32-годишния мъж, извадила телефона си и го снимала.

Подаден е и сигнал в ОДМВР-Варна, а случаят придобил сериозна обществена популярност. По случая е било образувано досъдебно производство, като са събрани достатъчно доказателства за съпричастността на А.Т. към престъплението.

Обвиняемият няма криминални прояви и не е известен на органите на реда. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок до 5 години.