Медицински работници - доброволци, се набират за работа по плажовете във Варна, съобщи varna24.bg.

В  сградата на ДКЦ I "Св. Клементина" се организира тридневен работен семинар за обучение за оказване на първа помощ и лечение при медицински инциденти, случващи се на морския бряг.  Първите часове ще започнат на 27,28 и 29 април. Общото им времетраене е 16 часа.

Центърът вече трета поредна година обслужва по-голямата част от плажовете във Варна и част от курортите, за което осигурява квалифицирани специалисти и транспорт по време на  туристическия сезон.

В момента се набират кандидати за участие, като темите на семинара за съобразени с най-важните изисквания за оказване на първа помощ и лечение при водни инциденти.

В края на курса участниците ще получат съответен сертификат, специфичен за лекарите и за медицинските сестри, без който няма да имат право да работят в медицинските екипи на плажовете.

Набират се лекари и медицински сестри от всички лечебни заведения в региона, като желаещите могат да се обадят за записване на телефони 608 001 и 0896/644 766 всеки работен ден от 9 до 17 часа, както и на телефон 613 106.