Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространение на наркотици, действала в района на Сандански. 

Задържани са пет лица, за които са събрани доказателства, че са участвали в престъпната група, шести съпричастен с престъпната дейност изтърпява наказание по предходно осъждане. В хода на действията по разследването са претърсени 25 адреса и автомобили, извършени са и 10 лични обиска.

Намерени и иззети са наркотици, телефони, голямо количесттво пари - над 180 000 евро и 56 900 лева.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г., като се е занимавала с разпространението на различни видове наркотици - кокаин, хероин, марихуана.

Спецакция срещу дрогата и битовата престъпност тече в Сандански
Обновена

Спецакция срещу дрогата и битовата престъпност тече в Сандански

10 души са задържани

Досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу участниците в престъпното сдружение е образувано през юни 2019 г.

На 21 януари 2020 г. екипи на Гранично полицейско управление в Петрич задържат в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват съпротива и безуспешно опитват да избягат.

В двете къщи, обитавани от участниците, са намерени и иззети 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг. с почистени сухи канабисови съцветия, подготвени за разпространение.

Четиримата задържани са привлечени към наказателна отговорност.

Останалите участници в групата, повечето от които криминално проявени, продължават престъпната си дейност до задържаето им днес.

Предстои наблюдаващият делото прокурор да прецени колко от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност и спрямо кои да бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража".

Едновременно с това, под наблюдението на прокуратурата, днес, на територията на град Сандански и село Склаве се проведе и специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност.

Полицаята е проверила 12 адреса, 88 моторни превозни средства и 125 души.

Задържани са 5 лица. Повдигнато е едно обвинение за кражба. Съставени са 5 акта за установени административни нарушения и са издадени 15 фиша по Закона за движението по пътищата.

В частен дом в града е открита суха, тревиста маса - канабис.