20 тона канабис са "ожънали" до този момент органите на реда, които започнаха масирана операция вчера. Открити са няколко ниви, които вече са унищожени.

Операцията се провежда на територията на Кюстендил, Смолян и Благоевград със съдействието на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП.

Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат

Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат

Наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме, обясни премиерът

В Благоевградско теренът е изключително труден, достъпът е ограничен, на места непроходим за автомобили и за да бъдат открити тези ниви. Канабисът се отглежда в държавен горски фонд, в които има участъци, трудно видими дори и от хеликоптера. Затова в операцията е включен и оглед на територията с хеликоптер, поясни главен комисар Светлан Кичиков.

Основно действията по откриването на засетите ниви с канабис са в труднодостъпните райони на планините Огражден, Беласица и Малашевска.

Общо от началото на сезона унищоженото количество канабис възлиза на 58 тона зелена маса, от тях 48 тона са открити от граничните служители.

Образувани са 27 досъдебни производства. Задържани са 12 лица, на повечето от които са с наложени парични гаранции.

Според информация на полицията дрогата е предназначена за разпространение в региона и на територията на страната, но разследващите не изключват и опити за износ извън страната.

Специализираната операция ще продължи докато не се "ожънат" всички ниви в региона, закани се главен комисар Кичиков.

Припомняме, че миналата седмица премиерът Бойко Борисов лично предупреди производителите и "жътварите" на канабис да очакват службите. 

Преследването на жътварите на канабис започна

Преследването на жътварите на канабис започна

Хванаха двама земеделци в Петричко с 30 растения марихуана