Преследването на жътварите на канабис започна. В област Благоевград задържаха трима мъже с над 75 кг канабис. Мъжете са арестувани при спецакция в Петрич.

Полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера, като са проверени два имота и лек автомобил.

Криминалистите проверили имот в село Митино, община Петрич, стопанисван от 57-годишен мъж от селото. Там са открити 25 растения с общо тегло 76.6 кг.

Служители на РУ-Сандански пък проверили къща и прилежащо към нея дворно място в село Плоски, обитавани от 49-годишен местен жител. Там служителите на реда открили 5 канабисови растения с общо тегло 781 грама. Униформените намерили и около 110 грама суха тревиста маса.

Спрян за проверка е и лек автомобил "Пежо", управляван от 33-годишен мъж от Благоевград. Установено е, че той шофира след употреба на наркотични вещества.

В два от случаите са образувани досъдебни производства, а в един - бързо производство.

Работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат

Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат

Наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме, обясни премиерът

Припомняме, преди само 2 дни министър-председателят Бойко Борисов посочи, че властите у нас "много сериозно се подготвят за жътвата на канабис". Тогава той заяви: "Да не отиват да жънат, наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. Сутринта имахме оперитавка по жътвата. Едните жънат жито, овес, а ние се готвим как да ги хващаме като жънат канабиса."