Служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в митница Столична са извършили проверки на различни частни имоти и моторни превозни средства в района на Радомир. С оглед бързото и ефективно разкриване на закононарушенията е поискано съдействие от междуведомствения център за борба контрабандата към ГДБОП и е осъществено взаимодействие с органите на МВР.

Установени и иззети са 5325 литра етилов алкохол, както и 4212 кутии цигари. 1175 литра от етиловия алкохол с алкохолно съдържание 95% vol са открити в съдове с различна вместимост. При извършена проверка на товарен автомобил са установени четири пластмасови съда, тип "куб", фабрично оразмерени, всеки с вместимост по 1000 литра и шест пластмасови туби, всяка с вместимост по 25 литра.

За кубовете и тубите е установено, че също съдържат етилов алкохол с алкохолно съдържание 95% vol. Общото количество на спирта в тях е 4150 литра. За двете количества етилов алкохол не са представени документи за платен, начислен или обезпечен акциз. В рамките на проверката са открити и 84 240 къса /4212 кутии/ цигари, без бандерол за платен акциз в Република България, за което е образувано досъдебно производство по описа на митница Столична.