Бившите регионални министри от ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков дадоха показания в полицията във връзка със строежа на АМ "Хемус", съобщи бТВ.

Час и половина те бяха разпитани по проверката, която започна след сигнал на настощия министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Според бившите министри, пари по строежа не са отклонявани. Аврамова допълнителни, че не е получавала сигнали за нарушения.

"До 12 май, докато аз съм била министър, не съм получавала никакви сигнали, от нито една структура на министерството, че има нещо, което се строи в разрез със закона", допълни тя.

Разпитаха Аврамова и Нанков за строежа на АМ "Хемус"

Разпитаха Аврамова и Нанков за строежа на АМ "Хемус"

Според тях пари по строежа не са отклонявани

"Как да няма строителни книжа, бе, уважаеми! И лот 1, и 2, и 3 са със съответните строителни книжа и разрешения. По лот 4, както вече Петя Аврамова подчерта, вече не е била министър, незаконно строителство не е извършвано", каза Нанков.

По думите на двамата бивши ресорни министри те са били разпитани по един и същи въпрос пред две институции - ГД "Национална полиция" и Националната следствена служба, където дори имало досъдебно производство.

Двамата определиха днешните разпити като намеса в политическата им кампания. "Явно проблемът е, че по всички социологически проучвания водим ние, от ГЕРБ, и ги кара да процедират точно по този начин. Няма нищо лошо. можехме да изчакаме до понеделник", заяви Нанков.

Разпитват Аврамова и Нанков за "Хемус"? Прокуратурата не знае кога

Разпитват Аврамова и Нанков за "Хемус"? Прокуратурата не знае кога

Миналата седмица от МВР съобщиха, че над 60 млн.лв. са изтеглени за ден

Адвокат Менко Менков допълнителни, че доказателствата за твърденията на министър Комитова са "едно хвърчащо листче".

Очаква се утре да бъде разпитан и шефът на държавната "Автомагистрали" Стоян Беличев.

Припомняме, спорът за АМ "Хемус" и как се извършва строежа на магистралата - законно или незаконно върви от месеци. От ГЕРБ отхвърлиха не веднъж всички обвинения и обвиниха служебния министър Виолета Комитова, че е "сложила кръст" на магистралата, с което обрича и Северна България на продължаващо изоставане.

Разследването на МВР обаче е довело до "един обикновен човек".

Шефът на ДНСК настоя за пълно разследване на „Хемус“

Шефът на ДНСК настоя за пълно разследване на „Хемус“

Строителството е скрито зад едни договори за доставка на материали

В петък прокуратурата обяви, че още не е получила иззетите веществени доказателства от акцията на МВР за "Хемус".

Причина и повод двамата бивши министри да бъдат призовани на разпит е строежът на АМ "Хемус", за който и миналата седмица от МВР направиха брифинг за поредната фаза на разследването, което провеждат.