Групата за отвличания „Наглите" проговори.

Пред БиТиВи двама от обвинените в организирането и извършването на знакови отвличания у нас в последните години дадоха първото си интервю от Централния софийски затвор.

Даниел Димитров - Релето и Радослав Лебешковски от групата на "Наглите" са подсъдими за похищенията на Ангел и Камелия Бончеви, Румен Гунински, Киро Киров, Михаил Краус и още шест случая.

И двамата „нагли" заявиха, че имат законен бизнес - първият въртял търговия със стари автомобили, а вторият имал транспортна фирма. Посочиха още, че нямат нищо общо с престъпленията, в които са обвинени и че са "натопени" от защитения свидетел по делото - Валентин Михайлов-Ихтиманския.

Самият той е направил самопризнания за пет или шест отвличания, но никога не е подвеждан под отговорност, изтъкна Релето.

Той и Лебешковски не само се обявиха за невинни, но и заявиха, че знаят кои са истинските виновници за отвличанията.

Всички са убедени, че това е някакъв отряд, сформиран от бивши или може тогава действащи барети. Накиснати са много хора в това дело, за да се прикрие група, която може да работи за Бойко Борисов или за Цецо Цветанов, убеден е Лебешковски. И вече като стана премиер, Борисов каза: "Това са хората". Неговите хора се прибират, спират отвличанията и край. Когато му е било удобно да има отвличания е имало, сега вече е премиер и няма отвличания, допълни подсъдимият.

Искаха да свидетелствам срещу други хора, които след месец задържаха по "Октопода" - Алексей Петров, Антон Петров, Валентин Янев, каза още Релето

Относно свидетеля Валентин Михайлов-Ихтиманския Димитров посочи, че има СРС-та на разпита му. Там прокурорът Бойко Найденов му казва: Ако помогнеш и свидетелстваш, няма да имаш проблеми и с другото дело. Свидетелят отговоря, че има още един човек, когото иска да прикрие, след което Бойко Найденов го съветва да не го обявява.

Прокурор Найденов отказа да коментира думите на хора, който в момента са в ареста по обвинения за тежки престъпления.