Министърът на вътрешните работи Румен Петков проведе съвещание със служителите от Първо и Второ РПУ при ОДП - Плевен. Визита е по повод станалия на 5 август около 2 часа инцидент в Плевен, когато при проверка патрулиращи автоконтрольори от Първо РПУ съставили акт с талон за кръвна проба на административния ръководител и председател на Районен съд - Плевен.

За проявените принципност и отговорност при изпълнение на задълженията си тримата служители от ОДП - Плевен, участвали в проверката в неделната сутрин на 5 август, ще бъдат наградени.

Министърът на вътрешните работи подчерта, че в отговорността си за опазване на реда и сигурността служителите на МВР имат два основни стълба - правата на човека и закона. "Полицаите трябва да работят със съзнанието, че са подкрепяни от ръководството на МВР, когато достойно изпълняват служебните си задължения"- заяви министър Петков.

Комисар Бисер Иванов е подал рапорт за освобождаване от длъжността директор на Областна дирекция „Полиция" в Плевен. До назначаването на директор длъжността ще изпълнява заместник-директорът на ОДП - Плевен комисар Марио Тодоров.

Комисар Марио Георгиев Тодоров е изпълнявал досега длъжността заместник -директор на ОДП - Плевен. На работа в системата на МВР е от 1988 година. В професионалната си кариера е заемал длъжностите разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба „Полиция" при РДВР - Плевен. Награждаван е 13 пъти с различни награди от ръководни служители на регионални и национални служби на МВР.