Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на напрежението в РПЦ - Харманли. Със заповед на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова те са отличени за професионално изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от МВР.

Със заповед на министър Румяна Бъчварова и по предложение на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, 294 полицейски служители са отличени с индивидуална парична награда.

Терорист участвал в бунтовете в бежанския център в Харманли

Терорист участвал в бунтовете в бежанския център в Харманли

Румяна Бъчварова обясни, че ДАНС проверява участвалите в бунтовете

Мотивът за това е своевременното създаване на организация за възстановяването и опазването на обществения ред на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли, както и за проявения висок професионализъм при изпълнение на задълженията.

Няма полицейско насилие в Харманли, убеден главсекът

Няма полицейско насилие в Харманли, убеден главсекът

Според Георги Костов няма начин да бъде овладяна такава ситуация

Благодарение на техните действия не бе допуснато извършване на правонарушения в центъра, както и разрастване на ескалиралите протестни действия на близо 2000 чужди граждани, изразяващи се в палене на огньове, унищожаване и увреждане на държавно имущество, хвърляне на камъни и предмети срещу полицейските служители.

Мигрантите-размирници в Харманли имали тактика

Мигрантите-размирници в Харманли имали тактика

Тези хора бяха тръгнали да убиват, разказва полицай, потушавал бунта

В резултат на своевременната и професионална намеса на пристигналите на място полицейски екипи бе постигнато възстановяването на обществения ред в центъра. Не бе допуснато и ескалирането на напрежението сред гражданите на Харманли.