Апелативният съд в Бургас намали присъдата на шофьор, убил млада жена на пешеходна пътека. Наказанието на Мариян Ламбов за смъртта на 28-годишната Ина Симеонова е намалена с една година, съобщават от съдебната институция.

Припомняме, че преди два дни стана ясно, че убитата на "зебра" жена дължи пари за глоба за неправилно пресичане.

Трагедията станала на 25 април миналата година на пешеходна пътека, на бул. "Тодор Александров", в посока пл. "Трапезица". Около година и половина след смъртта на Ина Симеонова родителите й разбират, че трябва да платят глобата за неправилно пресичане, защото мъртвата им дъщеря не я е платила. От 20 лева обаче глобата става вече 120 лева.

От съда обясняват, че присъдата на Ламбов е намалена, след като магистратите са се запознали с всички материали по делото и са обсъдили доказателствата. Те са заключили, че наказанието "лишаване от свобода" трябва да се намали от 4 години и 8 месеца на 3 години и 8 месеца. Съдът обаче увеличава срока, през който Мариян Ламбов няма да има право да шофира автомобила от 3 на 4 години.

Шофьорът на товарния автомобил е оправдан по обвинение за допуснато нарушение.

Той е признат за виновен, че е нарушил правилата за движение, допуснал е пътнотранспортно произшествие на "зебра" и по непредпазливост е причинил смъртта на младата жена.

От съда допълват, че решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.