Почти 100 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет през последните две години и половина за ремонт и строителство на нови пътища и за повишаването на пътната безопасност в Бургас и региона. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на инспекция на изпълнението на инфраструктурни обекти в морския град.

На инспекцията заедно с мин. Нанков присъства и кметът на община Бургас Димитър Николов.

В Деня на труда започва ремонтът на АМ "Тракия" на входа на Бургас

В Деня на труда започва ремонтът на АМ "Тракия" на входа на Бургас

Започна изграждането на 9,3 км от АМ "Хемус" между Ябланица и пътен възел "Боаза"

Планира се до началото на юни да приключи започналия днес ремонт на участъка Бургас- кв. Ветрен. Пътната артерия, с дължина 8 км, е входа на града от АМ "Тракия" и трябва да е завършена до 5 юни, заяви мин. Нанков.

До началото на активния летен туристически сезон ще е напълно обновена, защото бе в лошо състояние, посочи при проверката министър Нанков.

Той акцентира, че за нормалното осигуряване на трафика по Южното Черноморие е нужно да се изведе транзитния трафик за курортите, които се намират северно от Бургас.

Държавата ще финансира изграждането на северната дъга на Бургас, за да реализира тази цел. Нанков обясни, че към момента се довършва изготвянето на подробен-устройствен план за обекта.

До 18 юни ще е готов и обходът на Ахелой и строителството на скоростната отсечка с четири ленти между Ахелой и Поморие, стана ясно при инспекцията на министър Нанков.

Срещу обходния път на Поморие, част от проекта за скоростен път Бургас- Слънчев бряг, има 22 жалби срещу отчуждаването на имоти за изграждане на трасето.

"Чакаме съдебно решение или споразумение със собственици на имоти по казуса. Колкото по-бързо приключим с отчужденията, толкова по-бързо ще започнем строителството, защото имаме избран изпълнител от 2016 г.", увери регионалният министър.