Оправдателни присъди си пожелаха подсъдимите от наркогрупата на Сако за новата 2016 година.

На първото заседание за годината спецмагистратите посрещнаха 13-те подсъдими със „За много години“ и им пожелаха да бъдат здрави и да имат усещане за повече справедливост от съда.

За много години, но не в затвори пък си пожелаха на свой ред обвинените за разпространение на наркотици.

Утре съдът ще ги прикани да дадат обяснение. Дали обаче това ще се случи, решават самите подсъдими, тъй като това е тяхно право, а не задължение.

Делото беше отложено заради отсъствието на резервния съдебен заседател. Не е готова и фоноскопска експертиза, назначена по искане на подсъдимия Анатолий Янакиев. Експертите имат за задача да съпоставят гласа на Янакиев и това, което е записано чрез СРС.

Припомняме, Стефан Бонев - Сако и още 12 души отговарят пред Специализирания наказателен съд за наркоразпространение в страната. Сако е обвинен за ръководене на престъпната група.

Според прокуратурата членове на групата са били: Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Валериев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев - Боксьора, Александър Кукурин - Дългия, Андрей Начев и Сокол Димитров.

Следващото заседание е утре от 9.30 часа.