Обвиненият в убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов твърди, че целият процес срещу него е опорочен. Твърдението си той заяви излизайки от съдебната зала, придружаван от съдебна охрана, пише Marica.bg.

Припомняме, че вчера Караджов бе обвинен за убийството на родителите си и прокуратурата смяташе още същия ден да поиска постоянния му арест. Полицаят обаче реши да се възползва от правото си даде обяснения в досъдебната фаза. Това стана причина мярката му за неотклонение да не се гледа вчера, а днес.

Обвиниха пловдивския полицай Караджов за убийството на родителите му
Обновена

Обвиниха пловдивския полицай Караджов за убийството на родителите му

Прокуратурата иска постоянния му арест

Заседанието по мярката му бе насрочено за 14.30 часа днес, но заради искането на адвокатката му Зоя Тошкова да се запознае с материалите по делото, то бе отложено с два часа. Последва повторно отлагане с още два часа, като се очаква заседанието да започне в 18.30 часа. Причината за повторното отлагане е, че защитничката на униформения все още не е изчела трите тома с документация по случая.

Преди отлагането, адвокат Тошкова и наблюдаващата прокурорка Стефани Черешарова влязоха в обяснителен режим дали защитничката е била своевременно уведомена за съдебното заседание.

Тошкова обвини прокуратурата, че се отнася с нея като с прокажена и парцал. Прокуратурата пък отрече да има подобно отношение.

В съдебната зала стана ясно, че разпитът на Венцислав Караджов вчера е продължил 10 часа. През цялото време той е твърдял, че е невинен.

Адвокатката Зоя Тошкова обяви, че подзащитният й е разпитван до 1.30 часа тази нощ.