Пловдивският полицай Венцислав Караджов е обвинен за убийството на родителите си. 45-годишният мъж е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Караджов е обвинен, че на 15 май е умъртвил майка си Божура и баща си Цветан. Убийството било извършено предумишлено и с користна цел.

Припомняме, първоначално Караджов бе обвинен, че е предоставил оръжието на сина си и го е учил да стреля по хора. Вчера се появи информация, че съпругата на полицая – Каля Караджова, е била извикана на разпит и впоследствие задържана. По неофициална информация тя била заподозряна за убийството на свекърите си.

От прокуратурата информират още, че доказателствата по делото водят към това, че Караджов е извършил убийството, за което е привлечен като обвиняем. Били изговени множество експертизи, разпитани са свидетели, извършени са огледи, претърсвания и изземвания и други.

За извършеното престъпление Венцислав Караджов може да получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пловдивската окръжна прокуратура ще внесе в съда искане за постоянен арест на полицая.

В късния следобед от прокуратурата уточниха, че искането за постоянен арест все още не е внесено в съда. Причината е, че след като е бил привлечен като обвиняем, той е поискал да дава подробни обяснения  по досъдебното производство. Разпитът се води от следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив в присъствието на упълномощен от Караджов защитник. 

По закон обвиняемият можел да дава обяснение във всеки един момент по досъдебното производство и това негово право не можело да бъде ограничавано във времето.

Повече от три часа продължава разпитът на Караджов. Обясненията му не можели да бъдат прекъснати с оглед гарантиране правото му на защита.