Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени, който пламна в събота, съобщи главен инспектор Андрей Алексиев от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Сливен, цитиран от БНР.

38-годишен мъж е задържан за пожара, съобщават от полицията. Той е хвърлил незагасена цигара на мястото откъдето е тръгнал огъня. Задържан е за 24 часа.

Мъжът е работил като козар в село Голямо Чочовене с още трима души от село Ковачите, пояснява кметът на село Селиминово Тодор Тодоров. След като е бил разпитан от полицията пастирът е направил пълни самопризнания. Според кметът на Селиминово огънят е тръгнал в район над селото, където мъжът е пасял козите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Втори ден гасят пожар в Сливенско
Обновена

Втори ден гасят пожар в Сливенско

ВКлючва се и военна техника

Предстои да бъде направен оглед тлеещи дървета, а на място през целия ден ще останат екипи на пожарната и горско стопанство.

Припомняме, че пожарът избухна в събота в следобедните часове и в борбата с огъня към противопожарните екипи и горски служители бяха включени десетки доброволци от околните села, тежка техника на Сухопътни войски и хеликоптер на Военновъздушните сили.

Вече няма видими признаци на горене в района на пожара, заяви по-рано днес главен инспектор Андрей Алексиев.

ВВС изпрати Ми-17 за гасенето на пожара в Сливенско

ВВС изпрати Ми-17 за гасенето на пожара в Сливенско

Трябва да облива горските масиви от въздуха

Около 500 декара горски и селскостопански площи е засегнал пожара, съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната дирекция по горите Сливен инж. Георги Дончев. 

Кметът на село Селиминово Тодор Тодоров коментира, че хората в селото вече са спокойни.

Жълт код е обявен за днес в 24 области в страната заради опасно високи температури.