Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд във Варна, че инспекторите от Областната дирекция на Българската агенция по безопасността на храните (БАБХ) са действали правомерно при затварянето на незаконна транжорна за бели меса в морската столица.

В продължение на две години нарушителят води дела срещу БАБХ-Варна за предприетите действия от страна на инспекторите. Първото решение на Административния съд във Варна е от 20 декември 2016 година и гласи, че "действията на служителите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са правилни и законосъобразни". След обжалване още две решения на ВАС- Варна потвърждават първото определение. Решенията са от 18 май 2016 година и 9 януари 2017 година.

Решението на ВАС е окончателно.

3 тона пилешко месо открито в незаконна транжорна във Варна

3 тона пилешко месо открито в незаконна транжорна във Варна

Обектът е функционирал без регистрация

Припомняме, случаят е от месец февруари 2016 година. Тогава инспекторите на БАБХ във Варна разкриха нелегална транжорна за преработка на птиче месо, която месеци наред е работила и е захранвала с продукция ресторант и заведение за дюнери в областния град.

Веднага след разкриване на транжорната установените на място суровини и храни бяха възбранени, а собственикът беше санкциониран.