Предстои скоро да бъде внесен обвинителен акт и да се заведе дело срещу бившия заместник-кмет на Столичната община Евгени Крусев. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия.

Тя увери, че когато се съберат данни за извършено престъпление с висок обществен интерес и висока степен на обществена опасност, се предприемат действия.

Разпитват бившия зам.-кмет Крусев в спецпрокуратурата

Разпитват бившия зам.-кмет Крусев в спецпрокуратурата

Обвиняем е за ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев"

Относно задържането на Георги Семерджиев в Барселона Арнаудова посочи, че е започнала проверка за лично укривателство, тъй като Семерджиев е предоставил жилището си на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви. Към този момент не ми е известно прокуратурата да е била сезирана с данни за пране на пари или други престъпления, извършени от Семерджиев, коментира още тя.

По отношение на вчерашната операция, проведена в сградата на Община Стрелча, Арнаудова съобщи, че се разследва принуда от страна на кмета, който е злоупотребил със служебното си положение. Тя беше категорична, че в нито едно от разследванията прокуратурата не работи предизборно и заяви, че и в случая с кмета на Созопол, и в този с кметицата на Златица се работи от близо година.

Арнаудова: До 6 г. затвор може да получи кметът на Стрелча
Обновена

Арнаудова: До 6 г. затвор може да получи кметът на Стрелча

Разследван е за принуда и злоупотреба с власт

Арнаудова информира и че четиримата рекетьори над ученици в Плевен може да получат до 10 години затвор. Двама от тях са осъждани, а другите двама са с криминални регистрации, но не са осъждани, поясни тя и допълни, че психологическият тормоз над жертвите е продължавал повече от година.