Налягането си търси отдушници и сега постепенно ще започнат да излизат още неща по темата за неработещата до този момент прокуратура. Случаи ще започнат да изскачат като зайци от цилиндъра на фокусник, са очакванията на депутата от ИТН Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР.

Първо той коментира заявката на правосъдния министър да внесе случая с обсебване на фирма във Висшия съдебен съвет, като Радулов припомни, твърдението на правосъдния министър, че всички документи са налични. Въпросът е как ще се държи главният прокурор Иван Гешев, като и друг път са били повдигани въпроси по отношение на неговата работа, по думите на Радулов.

"Целият случай може и по-леко да мине, ако главният прокурор си подаде оставката. Но на този етап няма признаци това да стане", смята бившият главен секретар.

На въпрос дали може да се тълкува като опит за флирт с новата власт и мнозинство заявката на прокуратурата отново да разследва снимките от спалнята на експремиера Борисов, Радулов заяви, че какъвто и да е резултатът, остава лошото впечатление от първоначалната работа - чекмеджето тогава бе затворено, сега отново беше отворено. Още в началото се обясняваше от експерти как може да се работи по случая, но това не бе направено.

Много вероятно това да е опит да се сондира, да се провери атмосферата, предполага Радулов. Във всеки случай не става въпрос за добра работа на една честна и добре работеща прокуратура.

Радулов не изключва номерата на банкнотите до отведат нишката към онези 68 милиона, заявени от Божков и дадени по твърдения на самия Божков на Владислав Горанов. Банката не може да няма запис на това, посочи Радулов и обясни, че банката не разполага с такива суми и ги заявява от БНБ, откъдето се дават по опис.

Иван Гешев: Води се война срещу прокуратурата

Иван Гешев: Води се война срещу прокуратурата

Натиск върху магистрати да извършат престъпление срещу правосъдието

ВСС може да вземе мерки и в този състав. Февруари изтича мандата на част от членовете на съвета, но дори и до тогава да не се вземат мерки, смяната на Гешев е въпрос на време, убеден е Николай Радулов. По думите му ще бъдат предприети достатъчно гаранции, че смяната на главния прокурор няма да бъде направена по думите на Йордан Цонев "стани да седна",

Гаранцията е, че предстои и коренна смяна на самата прокуратура, за да се откъснем от съветския модел на прокуратури. Трябва ни една обективна прокуратура, която да е независима и да си върши съвестно работата, заключи Николай Радулов.

"Възраждане": Уволнение, обвинение и затвор за Иван Гешев

"Възраждане": Уволнение, обвинение и затвор за Иван Гешев

Говорим за уволнение, обвинение и затвор, заключи Костадинов.

Припомняме, през лятото на 2020 г. бяха публикувани снимки и видео от спалнята на тогавашния премиер Бойко Борисов. На тях се виждат различни помещения - коридор, стая с дрехи, баня и спалня. На нощното шкафче до леглото в спалнята има поставен пистолет. Снимащият отваря чекмеджето, в което се виждат банкноти по 500 евро и предмети, приличащи на златни кюлчета.

Тогава той каза, че снимките са направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

През декември 2020 г. прокуратурата излезе с резултат по направената тогава проверка. Становището им беше, че са манипулативни.