Преди два часа Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу следователката от НСлС Татяна Шарланджиева и бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова.

Това обяви столичният градски прокурор Николай Кокинов, като уточни, че двете са осуетили с действията досъдебното производство срещу свидетеля по делото „Топлофикация" Красимир Георгиев, шеф на фирма "Фронтиер".

Кокинов уточни още, че Корнелия Нинова е подбудител и помагач, а следователката от НСлС Татяна Шарланджиева е съизвършител.
Последната с действията си е довела до изтичане на информация от досъдебното производство в нарушение на разпоредбите на НПК.

Кокинов поясни, че срещу двете до момента няма повдигнати обвинения.
Столичният градски прокурор добави, че разследването по това досъдебно производство ще се осъществи от екип от Софийска прокуратура съвместно с колеги от ВКП.

Материалите по делото са с гриф за сигурност, поради което няма да бъдат коментирани, добави Кокинов.

Той каза, че още от следващия ден ще започнат процесуалните действия по това разследване и ще бъдат призовани всички лица, които имат отношение по това производство.

Припомняме, двете се явиха вчера в столична прокуратура и дадоха обяснения по скандала "Овчаров-Александров".

Не бих казал, че имаме трудности с призоваването на Красимир Георгиев.
Ще се справим с помощта на закона, уточни, Кокинов и добави, че до момента не е призован, но няма да има проблем да бъде намерен.
Припомняме, Георгиев е сред важните свидетели по делото срещу Вальо Топлото заради бившето му съдружие с майката на Димитров, Цеца, в дружеството "Банско пропъртис".

Малко по-късно, адвокат упълномощен от Георгиев декларира готовността на шефа на "Фронтиер" да съдейства на разследването.

Междувременно приключи разпитът в прокуратурата на бившия зам.-министър по бедствията и авариите Делян Пеевски.
Нека да оставим прокуратурата да работи, лаконичен бе той на излизане от прокурора, като добави, че някои хора трябва да му се извинят.

Припомняме преди да влезе на разпит Пеевски заяви, че не е получил мотивите си за уволнението и когато ги получи, тогава ще коментира и добави, че за никого не е лобирал.