Предприети са всички мерки за защита на българските граждани. Това увери главният секретар на МВР Младен Маринов по време на брифинг в Съдебната палата. Той поясни, че по повод терористичния акт в Манчестър е бил свикан щабът в МВР. Анализирани са заплахите.

Маринов увери, че са взели мерки за защита на гражданите. Към момента няма промяна на нивата на заплаха и не се налага промяна на степента на готовност, стана ясно още от думите му.

По повод предстоящите мероприятия на 24 май той обясни, че винаги когато има масови прояви се вземат достатъчно мерки, независимо дали някъде се е случил терористичен акт или не. Всички мерки за сигурността на гражданите ще се вземат и за утрешния ден.

Нивото на заплаха от тероризъм в страната ни остава ниско - трето ниво. Това е потвърдено по време на заседание на Националния оперативен щаб, свикан след атентата в Манчестър.

Припомняме, че 22 души загинаха, а 59 бяха ранени след взривове на концерт в Манчестър. Сред загиналите има деца, уточниха от полицията в града. Повечето пострадали са с рани от шрапнели.

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър
Обновена

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър

По време на концерта на американската певица Ариана Гранде

Заседанието на щаба се проведе в Министерство на вътрешните работи (МВР) по ръководството на вътрешния министър Валентин Радев, съобщават от ведомството.

Изготвен е анализ и оценка на рисковете, включително - оценка на заплахата от терористичен акт по доклад на службите.

Няма пострадали българи при атентата в Манчестър
Обновена

Няма пострадали българи при атентата в Манчестър

Британците са гневни и тъжни

Оценката е, че към момента няма непосредствена заплаха за страната ни.

Потвърдено е нивото на готовност "зелена степен" - постоянна готовност, и "жълта степен" - за службите, както и по отношение на транспортната инфраструктура. Предприети са мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие на местата с висока посещаемост от граждани.

От МВР допълват, че информация за решенията на щаба ще бъде изпратена официално на президента и на министър-председателя.