Граждани отново протестираха пред съда и прокуратурата в Пловдив след убийството на 24-годишния Димитър от Цалапица, като жителите на селото проведоха среща с ръководството на полицията и очакват новини от органите на реда по случая, съобщава Нова телевизия. 

Двамата обвинени близнаци продължават да бъдат задържани, след като те лично не поискаха по-леки мерки поради страх от възможни саморазправи.

Жителите на Цалапица протестираха мирно пред съда. Те изразиха опасения, че "всички закони си имат вратички" и настояват за справедливост.

Хората от Цалапица настояха за максимално строго наказание както за близнаците, така и за заподозрения за убийството, за който е издадена европейска заповед за арест.

На среща в читалището на Цалапица хората отправиха въпросите си към ръководството на полицията в Пловдив и поискаха наказания за полицаите и началника на Районното управление в Стамболийски.

От понеделник в селото ще има полицейски инспектор, който ще бъде на разположение на хората, за да приема сигнали, информират от Би Ти Ви.

Хората са поискали поставянето на още охранителни камери. Полицейското присъствие в Цалапица ще е денонощно, като през деня ще има пост от Жандармерията в Пловдив, а през тъмната част - специализирани полицейски сили.

Ще има по-строги проверки за алкохол и наркотици. Станало е ясно, че по настоящем се извършват различни проверки в РПУ Стамболийски дали са прикривани сигнали и престъпления за две години назад.

Цалапица настоява за законови промени с по-тежки наказания

Цалапица настоява за законови промени с по-тежки наказания

Недоволни граждани почетоха паметта на Димитър Малинов и проведоха протестно шествие