Най-голямата европейска банка за стволови клетки от пъпна връв „Крио Сейф" сключи споразумение с „УниКредит Кънсюмър Файненсинг, което предлага нови възможности за семействата, които искат да съхранят такъв тип клетки.

Плащанията за 20-годишно съхранение ще бъдат финансирани и разсрочвани от Уникредит, съгласно индивидуалните предпочитания на клиентите на  банката.

Одобрението на финансирането ще става за минути при преференциални условия и за двете договарящи се страни.

През последните месеци все повече семейства проявяват интерес, свързан със съхранението на стволови клетки от кръв от пъпната връв, взети по време на раждането.

"Крио Сейф" има представителства в 38 държави, разположени на три континента. Семействата запазили проби за децата си с нея са над 100 000, като само за България в близките дни се очаква да достигнат 1500. 

В момента стволивите клетки се използват в терапията на над 70 заболявания. В зависимост от клиничната картина на болестта се избира видът трансплантация - алогенна или автоложна, посочват от банката.

В миналото в повечето случаи в терапията са били използвани алогенните (дарени) стволови клетки. Днес вече съществува възможност съхранените стволови клетки от кръв на пъпната връв да бъдат използвани за автоложно лечение, т. е приложени на лицето, от което са взети, с оглед на това да бъдат по-лесно приети от организма и нежеланите реакции на отхвърляне да бъдат сведени до минимум.

 За България са предвидени и двете форми на лечение.

За повече информация относно стволовите клетки или договорените условия може да получите на тел.02/989 44 00 или на www.cryo-save.com.