Поредно преследване на кола с мигранти на АМ "Тракия".

Гонката е започнала, след като автомобилът с полска регистрация е отказал да се подчини на полицейски патрул на магистралата, съобщава БНР.

В района на "Църна маца" в преследването се е включил и втори полицейски автомобил.

Шофьорът първоначално е успял да се изплъзне на полицията. Гонката е станала в района на София. Тя е започнала при Траянови врата, а колата се е изплъзнала на полицията край Вакарел. Автомобилът е преминал през Нови хан, а след това е бел засечен на северната тангента.

На входа на София откъм бул. "Цариградско шосе" има засилено полицейско присъствие.

Минути преди 9.00 часа полицията в крайна сметка е успяла да задържи автомобила. Камерите на МВР са засекли, че той се е движил с над 200 км/ч.

Колата е била спряна близо до Драгоман на път без изход и в нея са били открити десет нелегални мигранти.

Водачът е жена с полско гражданство. При преследването и задържането няма пострадали.

По-късно стана ясно, че минути след това друг полски гражданин е задържан от "Гранична полиция" на автомагистрала "Европа". Мъжът се е опитал да избяга, но е арестуван. Полицията предполага, че заедно със задържаната жена той е управлявал колата с мигрантите.

Установено е, че двамата поляци са влезли у нас на 16 ноември през граничен пункт "Калотина". По случая е образувано досъдебно производство, а Районна прокуратура - Костинброд води разследване.

7 задържани след гонка на полицията с каналджия на мигранти в Бургас

7 задържани след гонка на полицията с каналджия на мигранти в Бургас

Шофьорът е сириец, а мигрантите - мароканци

Припомняме, вчера полицай пострада тежко при преследване на кола с десет мигранти на АМ "Тракия".

Снощи пък гонка с каналджии имаше и в Бургас.

В последните седмици зачестяват инцидентите с автомобили, превозващи нелегални мигранти, в страната. Друг скорошен случай е отново от София - преди десетина дни водач на луксозен автомобил с мигранти опита да блъсне патрул на "Пътна полиция" и избяга от местопроизшествието близо до Мировяне.

На 25 август пък автобус с мигранти блъсна патрулка на кръгово кръстовище в Бургас при опит да избегне проверка и отне живота на двама полицаи. В автобуса имаше 47 мигранти от Сирия.

Тежко пострадал полицай при гонка заради мигранти край София
Обновена

Тежко пострадал полицай при гонка заради мигранти край София

Служителят на реда е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота