От сдружение "Да запазим Корал" внесоха жалба срещу фирма на морски плаж "Корал". Причината за жалбата е нарушение на регламента за защита на личните данни в България.

Провериха плаж "Корал" след сигнал за ограничен достъп

Провериха плаж "Корал" след сигнал за ограничен достъп

Три варианта за достъп има до ивицата

Жалбата е срещу испанската фирма "Ибердрола Инмобилиария". Потенциалният материален интерес е в размер на 1.25 милиарда евро, тъй като световният оборот на фирмата е 31.2 милиарда евро за миналата година и при наличие на нарушение глобата е в размер на 4% от него, обясняват в свое писмо до медиите от "Да запази Корал".

Жалбата е заради поставени "фотокапани" на оградата на частния имот. Според НПО самият имот попада в дюните на плаж "Корал".

Табели обясняват на неподозиращите плажуващи, че всеки, преминал през техния имот, ще бъде заснет и идентифициран, а тази информация ще бъде изпратена на РУ "Царево".

Снимка 364470

Източник: "Да запазим Корал"

"За плажуващите на плаж "Корал", които тръгват от плаж "Корал" по общинския път и попадат в територия на фотокапаните, този факт е силно обезпокояващ, особено след като те разбират за това едва излизайки на асфалтовия път", обясняват от дружеството.

От сдружението намират за особено изненадващи фотокапаните, след като от "Ибердрола" е написала, че разрешава пешеходното преминаване през своя имот.

Сдружение иска проверка на проверката на плаж "Корал"

Сдружение иска проверка на проверката на плаж "Корал"

ВАП да провери правена ли е проверка изобщо

От "Да запасим Корал" очакват комисията за защита на личните данни да разследва казуса. Комисията трябва да установи дали има нарушения по регламента за защита на личните данни.

Сдружението иска в частност да бъде проверено дали има нарушение засягащо основните принципи за обработване на лични данни, включително условията, свързани с даването на съгласие; Дали има нарушение на правата на субектите на данни; Дали има риск от предаването на лични данни на получател в трета държава или международна организация.

От "Да запазим Корал" напомнят, че се грижат доброволно за плаж "Корал" от 15 години и вярват, че българските граждани отишли на почивка имат право да бъдат защитени от възможността да попадат в нерегламентирани фотокапани.

Проверката на плаж "Корал" не показва нарушения

Проверката на плаж "Корал" не показва нарушения

Има два пешеходни достъпа