Няма регистрирани данни за конкретна терористична заплаха към нашата страна за момента. Това обяви на брифинг главният секретар на МВР Георги Костов.

"Многократно имахме възможност да информираме, че има засилено полицейско присъствие в зоната на обектите от националната критична инфраструктура, както и засилено полицейско присъствие на всички места, където има и масово струпване на граждани", поясни той.

294 мигранти в камиони са открити на българо-турската граница от януари до сега

294 мигранти в камиони са открити на българо-турската граница от януари до сега

Връчват флаери на шофьорите да им напомнят, че отговарят за всичко в камиона

По думите му, мерките са в контекста на повишената терористична опасност във всички страни от ЕС. Такива действия имало във всички градове в страната, като са особено изразени в зимните ни курортни центрове.

Шефът на "Охранителна полиция" към СДВР Борислав Муеров увери, че са взети всички мерки за концерта на 31 декември. Гражданите ще преминават през проверки, като за целта ще бъдат изградени 10 филтровъчни пункта.

Крути мерки преди новогодишния празник в Кьолн

Крути мерки преди новогодишния празник в Кьолн

1500 полицаи ще бдят за реда в германския град Кьолн

Няма да се допускат лица в нетрезво състояние и хора, които носят пиротехнически материали. Тежка моторизирана техника ще бъде поставена на площада, за да се предотвратят инциденти като терористичния атентат в Германия. "Ще имаме и оперативно наблюдение", напомни Муеров.

Около всички бежански центрове и централната градска част ще има явно полицейско присъствие. С проверки ще се включи и антибомбения отряд на СОБТ.