Няма информация за третия човек, участвал в стрелбата на столичния булевард „Черни връх” вчера.

За него няма все още информация, но се предполага, че именно той е извадил пръв пистолет при вчерашната стрелба, съобщава БНТ.

Припомняме, вчера малко преди 18.00 часа при престрелка пострадаха двама души – Марио и Любомир, които се намират в болниците „Пирогов” и ВМА за лечение. Те са без опасност за живота.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че според първоначалните данни от разследването пререкание между група млади мъже е причина за възникналия днес привечер инцидент.

Охранителят на външния периметър на офис, където именно се състоя стрелбата, е задържан като един от стрелците. Той е заявил, че е бил провокиран, което довело до произведените изстрели. 

Простреляните Марио и Любомир са известни на полицията с кражби на леки автомобили.

На мястото полицията е открила 9 гилзи, което означава, че са произведени 9 изстрела.

Очаква се днес решението на съда за мярката на задържане на охранителя – дали тя да бъде удължена и какви обвинения ще бъдат повдигнати.

Вчера се появи информация, че стрелбата е в офиса на Алексей Петров, която впоследствие бе опровергана. Преди малко повече от месец бе извършен опит за покушение срещу автомобила на Петров, при който двама нападатели му устроиха засада и стреляха по него с гранатомети.

Петров остана невредим и обяви награда от 100 хиляди долара за сведения, които биха помогнали за разкриване на извършителите. Преди дни той обяви, че инициативата му има успех и паралелното му разследване напредва.