Прокуратурата не разполага с никаква информация за част от лицата от списъка на премиера Кирил Петков, включително и след като от МВР са им предоставени 6 страници допълнителна информация, от ДАНС 8 страници и още информация от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Липсата на каквато и да е информация за част от лицата означава, че МВР "не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от г-н Кирил Петков", се посочва в прессъобщение от прокуратурата днес.

От там посочват и че съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата.

Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

Не го намирам като натиск, а като излишен пиар

От прокуратурата информират още че министър-председателят Кирил Петков е предоставил общо 588 страници медийни публикации, които са свързани със списъка от 19 лица. След поискана допълнителна информация от различни институции все още такава не е предоставена от НАП и ГДБОП-МВР не са я предоставили. Те са предупредени с напомнителни писма да изпратят незабавно във ВКП изискваната информация, тъй като носят отговорност по чл. 405, ал.1 от ЗСВ.

Прокуратурата върна топката: Търси информация от МВР по списъка Петков

Прокуратурата върна топката: Търси информация от МВР по списъка Петков

Петков не бил представил други данни освен медийни публикации