Окръжна прокуратура в Пловдив разпространи съобщение, в което лаконично съобщава, че до момента няма повдигнато обвинение във връзка с двойното убийство от вчера.

Припомняме, вчера след сигнал от гражданин бяха открити телата за двамата съпрузи, които са родители на полицаи. В продължение на часове службите не предоставяха информация по случая.

От Окръжната прокуратурата съобщават, че се води разследване на тежкото криминално престъпление - убийство на 74-годишен мъж и на 69-годишната му съпруга в дома им.

Във връзка със случая още вчера, 17 май, за 24 часа по Закона за МВР е бил задържан Венцислав Караджов. Засега е известно, че той е служител в Икономическа полиция – Пловдив.

Според близки до семейството, Венцислав Караджов е бил в обтегнати отношения с родителите си, като често между тях е имало скандали и дори заведени съдебни дела. Това обаче не е официално потвърдено от разследващите, които се позовават на следствената тайна.

До момента обаче няма повдигнато обвинение, посочват от прокуратурата.

Разследването се извършва от няколко екипа от разследващи полицаи, следователи и прокурори и е под надзора на апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов и на окръжния прокурор Румен Попов. 

Окръжна прокуратура-Пловдив уведомява, че към този момент не може да съобщи бъдещите си действия, да разкрие установените обстоятелства и събраните доказателства, за да не се попречи на разкриване на обективната истина по делото.

Повече информация по случая ще бъде оповестена в следващите дни.