От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са подали сигнал до "Главна дирекция борба с организираната престъпност" (ГДБОП) към МВР заради фалшив профил в социалната мрежа Фейсбук, алармираха от Касата.

На страницата на този профил от името на НЗОК, се публикува невярна информация, която е обидна за лекарите и пациентите и уронва престижа на институцията.

НЗОК никога не е създавала профил във Фейсбук и няма такъв, както и в останалите социални мрежи, предупреждават от Касата.

От НЗОК съобщават, че има три фалшиви профила от името на Касата.

Проверка на БНР установи два профила във Фейсбук, в които присъстват обидни думи като: "Скапана администрация" и още - "Ако свободата в медицината не бъде включена в Конституцията, ще дойдат времена, когато медицината ще се самоорганизира в тайна диктатура. Да се ограничи достъпът до изкуството на лекуването само за лекари и да се откажат същите привилегии на другите означава да се изгради Бастилия за медицинската наука".

Официалната интернет страница на НЗОК е на адрес е www.nhif.bg.

Фалшив сайт на здравното министерство рекламира пенкилер

Фалшив сайт на здравното министерство рекламира пенкилер

От МЗ са подали сигнал до ГДБОП

Припомняме, наскоро фалшив профил в интернет имаше и здравното министерство. От измислена страница на обществената телевизия предлагаха лечебни чайове.