Министерство на здравеопазването сигнализира Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) за фалшив сайт на здравно министерство. Това съобщават от ведомството.

Здравно министерство е изпратило сигнала до шефа на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов днес. То е с копие до началника на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП комисар Явор Колев. От ведомството алармират за фалшифициране на електронната им страница.

От МЗ са категорични, че сайтът http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ съдържа невярна информация. Там се правели подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите внушения.

От ведомството напомнят, че официалният им сайт се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/.

При отваряне на страницата на фалшивия сайт се вижда основния дизайн на сайта на здравното министерство и интервю с Евгени Николаев Морозов, представен като доцент, к.м.н. - ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести. Припомняме, че официалният директор на този институт в България е проф. д-р Тодор Кaнтарджиев. Само преди дни от Българската национална телевизия сигнализираха за фалшив техен сайт, който представя интервю с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. 

Текстът на интервюто е измислен и явно води към реклама на определен продукт. Този лечебен продукт - пенкилер - излиза и като реклама при всяко едно действие на сайта.