Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов каза, че ценна и трудно събрана информация по случая „Кремиковци" е вероятната причина за третата поредна кражба в дома му.

Според Манолов в откраднатия личен компютър е имало информация и за други случи, по които синдикатът работи, предаде БНР.

За последната година и половина домът на Манолов е обиран вече три пъти.
И в трите случая, по данни на органите на реда, става въпрос за много добри професионалисти, които успяват да отключат, а не да взломят жилището.

При последната кражба, която вицепрезидентът установява снощи, е откраднат само лаптопа и 300 лв.

В компютъра се е съдържала информация за случващото се в „Кремиковци", събрана трудно, дълго и от целия свят, твърди самият Манолов. Според него хората, които биха могли да имат интерес от информацията са много.

„Всеки един от участниците би могъл да има интерес. В този случай аз не мога да се спра на когото и да било.
Разбира се, предполагам, че другите играчи знаят това, което аз знам. На всички би им било интересно да знаят аз какво знам",
смята Манолов.

Информацията не е загубена, защото се съхранява и на друго място.
„Трябва да съм истински глупак, за да оставя нещата само в компютъра си. Аз не съм. Ако целта е била някой да ме уплаши - криво си е направил сметката", категоричн е той.

Манолов изказа предположение дори, че на органите на реда е известно кои са извършители, но някой има интерес, те да не се разкриват.
„Аз имах разговор с министър на вътрешните работи втория път, когато ме обраха. Обраха ме трети път", каза в заключение Манолов.